0528 - 266055info@rijschooldeweg.nl

Dodge Ram voor E achter B

Voor de opleiding E achter B hebben rijden wij sinds 11 juli 2018 met een Dodge Ram. Een geweldige auto voor deze cursus! Een feest om mee te rijden!

DSC_0056 (3)
Read More

Examens uitgesteld maandag 11 december

Maandag 11 december heeft het CBR al onze examens uitgesteld. Dit uiteraard door het slechte weer.

IJzel of vorst
Read More

Vacature rijinstructeur cat. B

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste flexibele rijinstructeur voor de personenauto.

Het betreft een betrekking in loondienst voor aanvankelijk ca. 20 á 30 uur per week ook op zaterdag en in de avonduren.  De werktijden zijn verder in overleg.

Voor meer informatie mail naar: info@rijschooldeweg.nl of bel 0528 266 055.

ford-rijschool-de-weg
Read More

Vanaf 1 juli bladeren door het theorie-examen

Vanaf 1 juli 2017 kunnen kandidaten van het theorie-examen auto, motor en bromfiets door het examen bladeren en examenvragen markeren. Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Kandidaten kunnen dus zelf de examentijd indelen en een gemarkeerde vraag op een later moment tijdens het examen nog eens bekijken. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Aan de inhoud van de theorie-examens verandert er niets.

De blader- en markeermogelijkheid in het examen is al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over. Het slagingspercentage is met 2% licht gestegen. Het CBR kijkt nu al naar de mogelijkheden voor de volgende verbetering van het theorie-examen, bijvoorbeeld een vraag waarbij de kandidaat het antwoord aanwijst in een afbeelding. (Bron: CBR)

cbr-vragen-examens
Read More

Lange wachttijden CBR

Rijswijk – Het CBR slaagt er maar niet in de wachttijden voor het afrijden te verkorten. Sterker nog, de ellende wordt elke week groter en kandidaten moeten op sommige locaties bijna 3,5 maand geduld hebben voor ze examen kunnen doen.

Uit cijfers van het exameninstituut blijkt dat op maar liefst 35 van de 53 examenlocaties niet kan worden voldaan aan de met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de rijscholen afgesproken termijn om mensen binnen zeven weken af te
Hoewel er inmiddels zestig extra examinatoren zijn opgeleid, lopen de wachttijden verder op. (Bron: Telegraaf)
CBR-logo-150x145-resized-175x175
Read More

Oud kantoor nu toch gesloopt

Het heeft even geduurd, maar gisteren is dan toch echt begonnen met de sloop van ons oude kantoor, waar wij 24 jaar hebben gewerkt. Nu zijn 50 meter verderop gevestigd, naast Shellstation Klok, boven SunID.

DSC_0262
Read More

Dagcursus theorie vrijdag 27 januari a.s. = VOL

De eerstvolgende dagcursus theorie is op maandag 20 februari a.s.! Meer informatie hier!

nieuws-pen
Read More

Extra ingelaste theoriedag in de herfstvakantie: 20 oktober!

Extra theoriedag op donderdag 20 oktober van 9:30 tot 15:30 uur.  Meer informatie hier!

Plusje
Read More

Nieuw soort vraag bij het theorie-examen

Vanaf 7 november a.s. maken kandidaten een deel van het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets op een nieuwe manier. Bij dit nieuwe vraagtype moeten kandidaten het antwoord slepen naar een plaats in een afbeelding (zie plaatje hieronder). Bij dit nieuwe vraagtype is minder tekst nodig en dat is prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde.

De verandering is onderdeel van de modernisering van theorie-examen, die twee jaar geleden begon met het nieuwe individuele, examenafnamesysteem. Doel: nog beter testen of een kandidaat de regels kent, snapt en inzicht in het verkeer heeft. Volgend jaar volgen er na een grondige voorbereiding meer nieuwe vraagtypen. Denk hierbij aan hotspot-vragen waarbij een kandidaat een punt in een afbeelding aanwijst. (Bron:CBR)
Theorievraag

CBR-logo-150x145-resized-175x175
Read More

Drukte bij CBR houdt aan!

Het CBR streeft ernaar de rijexamenkandidaten tijdig te laten afrijden. De afspraken daarover worden sinds 2010 landelijk gehaald. In sommige plaatsen wordt de maximale reserveringstermijn van zeven weken echter sinds maart 2016 overschreden. Dit komt door extra drukte die ontstaan is door niet voorziene toename in de vraag naar rijexamens van 17-jarigen, extra vraag naar taxi-examens en de aantrekkende economie. Daarnaast blijkt het werven van voldoende gekwalificeerde examinatoren moeilijk te zijn.

Daarom wordt er volop extra gewerkt door de examinatoren. Ook heeft het CBR besloten de werving van nieuwe examinatoren dit jaar op te schroeven van 52 naar 64. Als deze werving slaagt, kan het CBR eind dit jaar naar verwachting weer in alle plaatsen de afspraken over de reserveringstermijnen nakomen.(Bron: CBR)

CBR-logo-150x145-resized-175x175
Read More