0528 - 266055info@rijschooldeweg.nl

Vacature rij-instructeur cat. B personenauto

Wij hebben een vacature voor een zelfstandige, enthousiaste, flexibele en serieuze rijinstructeur voor de personenauto.

Het betreft een betrekking in loondienst. Werktijden en aantal uren is in overleg.

We werken met vaste leerlingen, d.w.z. één instructeur per leerling.

De agenda beheer je zelf.

Voor meer informatie mail naar: info@rijschooldeweg.nl of bel 0528 266 055.

lesautos
Read More

Examencertificaten verlengd tot 1 april 2021

Examencertificaten verlengd tot 1 april 2021

De geldigheid van examencertificaten die verlopen in de periode tussen 1 juni en 1 oktober wordt verlengd tot 1 april 2021. Daarnaast bleven certificaten die verliepen tussen 16 maart en 1 juni al geldig tot 1 december 2020.

CBR-logo-150x145-resized-175x175
Read More

Rijlessen weer van start

Vanaf maandag 11 mei a.s. gaan we weer rijles geven. Voorwaarde is wel dat je gezond bent en geen verschijnselen van het coronaviris hebt. Verder mogen er niet meer dan twee personen in de auto. Daarom beginnen de rijlessen bij ons kantoor in Hoogeveen, zodat we daar kunnen wisselen en de auto kunnen desinfecteren.  Diegenen voor wie het onmogelijk is om naar ons kantoor te komen, worden gewoon thuis opgehaald en afgezet.

ford-rijschool-de-weg
Read More

Tot 20 mei geen examens

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan worden ingehaald.

Annuleren examens na 20 mei
Het CBR annuleert nu ook alle theorie-examens die ná 20 mei in de planning staan. Ook de praktijkexamens voor de auto worden voor de rest van het jaar uit de planning gehaald. Alle kandidaten kunnen deze straks zelf of via de opleider opnieuw inplannen.

CBR
Read More

Nog geen rijles

Door de verlenging van de maatregelen m.b.t. het Coronavirus  mogen wij vooralsnog geen rijles geven. We hopen dat we eind mei weer kunnen starten!

ford-rijschool-de-weg
Read More

Verlenging geldigheidsduur theorie-examen

Verlenging geldigheidsduur theorie-examens voor rijbewijzen auto, motor en bromfiets

Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni, blijven in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

CBR-logo-150x145-resized-175x175
Read More

Coronaviris

Door de maatregelen m.b.t. het Coronavirus mogen mij geen rijles geven, in ieder geval tot en met 28 april a.s. Ook is het kantoor gesloten. Per mail en telefoon zijn we gewoon bereikbaar. Alle examens bij het CBR zijn geannuleerd tot en met 28 april .a.s.

Corona
Read More

Dodge Ram voor E achter B

Voor de opleiding E achter B hebben rijden wij sinds 11 juli 2018 met een Dodge Ram. Een geweldige auto voor deze cursus! Een feest om mee te rijden!

DSC_0056 (3)
Read More

Examens uitgesteld maandag 11 december

Maandag 11 december heeft het CBR al onze examens uitgesteld. Dit uiteraard door het slechte weer.

IJzel of vorst
Read More

Vanaf 1 juli bladeren door het theorie-examen

Vanaf 1 juli 2017 kunnen kandidaten van het theorie-examen auto, motor en bromfiets door het examen bladeren en examenvragen markeren. Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Kandidaten kunnen dus zelf de examentijd indelen en een gemarkeerde vraag op een later moment tijdens het examen nog eens bekijken. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Aan de inhoud van de theorie-examens verandert er niets.

De blader- en markeermogelijkheid in het examen is al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over. Het slagingspercentage is met 2% licht gestegen. Het CBR kijkt nu al naar de mogelijkheden voor de volgende verbetering van het theorie-examen, bijvoorbeeld een vraag waarbij de kandidaat het antwoord aanwijst in een afbeelding. (Bron: CBR)

cbr-vragen-examens
Read More